2024. 05. 23.
joomla templates top joomla templates template joomla

Fajtaleírás

A Tibeti Masztiff bátor, hűséges és kedves, amely nem ismer lehetetlent. Aki családjába fogadja, megtapasztalhatja, hogy ősi pásztorkutya eredeteként rendkívül alkalmazkodó, ragaszkodó, azonban nevelésében következetességet követel.

Nagy, arisztokratikus megjelenésű kutya, robosztus testfelépítéssel. Teste erős és egyenes, jó szögelésekkel. Csontozata, mély mellkasa rendkívüli erőről árulkodnak. Mozgása erőteljes, ugyanakkor könnyed.

Szintén egy illusztráció a hűséges Tibeti Masztiffról gazdája oldalán
Feje nagy és széles, erős stoppal. Szemei igen kifejezőek, közepes méretűek, színük a barna bármely árnyalatában elfogadott. Egymástól távol ülnek, oválisak, kissé ferde vágásúak. Fogazata erőteljes, harapása ollószerű, de a harapófogó-szerű harapás is elfogadható a fajtánál. Fülei szív alakúak és magasan tűzöttek.

Erős, izmos, lebernyeges, ugyanakkor ívelt nyaka körül hosszú szőre sörényt képez. A téli időszakban testét sűrű aljszőrzet borítja, amely nyáron megritkul. Farka, amely előkelően „kunkorodik” a háta felett, szintén dús szőrzettel rendelkezik.

Lábai izmosak, egyenesek, mancsai nagyok, ovális alakúak, ujjai között szőrösek. A Tibeti Masztiff színei lehetnek élénk fekete, fekete-cser, az arany különböző árnyalatai, szürke, és szürke- cser. Mellkasán és mancsain megengedett a fehér folt is .

Elfogadott marmagasság a kanoknál legalább 65 cm, míg a szukáknál legalább 61 cm. A kanok testtömege 50- 80 kg, míg a szukák valamennyivel könnyebbek. Átlagosan 10-12 év az élettartamuk.

Kérdése van?

Elérhetőség

Hári Bettina

Mobil Hr: +385 99 404 9434
Mobil Hu: +36 20 228 22 61
E-mail: tibetmastiff@sadaksari.com
Adresa: Novi Bezdan 31322 Croatia, Aranji Janosa 31
Cím: Nagyharsány 7822 Hungary, Vásártér u. 17

Federation Cynologique Internationale | FCI